2021(e)ko urtarrilaren 14(a), osteguna

COVID 19 neurriak: denda eta ostalaritzarako murrizketak

ITXITURA PERIMETRALAK, KUTSADURA-INTZIDENTZIA ETA BESTE MUGA BATZUK COVID 19

Informazio hau gazteleraz ere irakurri dezakezu

Pandemiaren bilakaerak eta kutsatze-datuek eragin handia dute merkataritzan eta ostalaritzan.

Datu horien aldakortasunaren aurrean, honako hauek dira sektore horiei eragiten dien informaziorako estekak:

COVID-19 datuak Euskadin


Udalerriei buruzko informazioa (ostalaritza itxita duten udalerriak)

EAEko Justizia Auzitegi Nagusiaren 2021/02/9ko ebazpenak eten egin du eremu gorriko udalerrietan ostalaritza ixteko betebeharra. Beraz, neurri berriak aldarrikatu arte, ostalaritzak honako muga hauekin ireki dezake:
  • Irekiera ordutegia 6:00etatik 20:00etara.
  • Eskaerak jasotzeko azken ordua: 21:00.
  • Etxean entregatzeko azken ordua: 22:00.
  • Barneko edukiera %50era murriztuta.
  • Mahai desberdinetan eserita dauden pertsonen arteko distantzia, gutxienez metro eta erdikoa.
  • Debekatuta dago barran edo zutik kontsumitzea.
  • Mahai bakoitzak gehienez 4 pertsona hartzea.

Ohiko galderak

Arauak

4/2021 DEKRETUA, urtarrilaren 22koa

44/2020 DEKRETUA, abenduaren 10ekoa

1/2021 DEKRETUA, urtarrilaren 12koa, zeinaren bidez bigarren aldiz aldatzen baita honako dekretu hau: 44/2020 Dekretua

EGILEA:
Borja Escalona
Merkataritzarako Teknikaria
Gernika-Lumoko Merkataritzako Bulego Teknikoak sortua


ZURE USTEZ BERRI HAU INTERESGARRIA DA ZABALDU INTERNET-EN:

iruzkinik ez:

Argitaratu iruzkina